Heidi Willman avautuu asiasta, joka kohtaa jokaisen naisen: ”Halusitte tai ette”

Juontaja Heidi Willman avautui Instagramissa hiljattain asiasta, joka kohtaa jokaisen naisen ennemmin tai myöhemmin.

Hän puhui vaihdevuosista, jotka hän on itse joutunut kohtaamaan jo nelikymppisenä.

”Jokaiselle naiselle vaihdevuodet tulee joskus, halusitte tai ette. Mutta oireita voi toki helpottaa ja lievittää, jokaiselle sopivalla tavalla,” Heidi kirjoittaa.

Hän kertoo, että häneltä leikattiin munasarjat vuonna 2018, koska hänellä oli riski sairastua munasarjasyöpään. Leikkaus aiheutti heti vaihdevuosien alkamisen.

”Lääkäri teki hyvin selväksi, että varmasti ymmärrän mitä leikkaus tarkoittaa, vaihdevuodet alkavat, ja oireiden voimakkuutta ei voi ennalta tietää. Sanoin, että ihan sama, kestän kyllä, kunhan saan elää pitkän ja terveen elämän, mitä nyt jostain vaihdevuosista.”

”Oireet alkoivat saman tien leikkauksen jälkeen, mutta en viitsi niistä koskaan sen kummemmin valittaa, koska tiedän, että moni kärsii todella paljon pahemmistakin oireista.”

Hän listasi seuraavaksi oireita, joita monet naiset kokevat vaihdevuosien aikana. Listalla olivat muun muassa kuumat aallot, univaikeudet, yöhikoilu, painonnousu, kuivat limakalvot ja mielialan vaihtelut.

Heidi sanoo, että hormonilääkitys voi toimia, mutta ei ole itse käyttänyt sitä. Sen sijaan hän käy muun muassa uimassa avannossa ja keskittyy nukkumaan hyvin.

”Mm Avantouinti ja urheilu on mulle asioita, jotka vähän lievittävät oireita ja parantavat ehkä vähän yöunia. Uni on meille kaikille äärimmäisen tärkeää, tiedätte kun nukkuu huonosti ni sit saattaa päästä ärräpäitä, pinna on kireellä, ja ikävä kyllä siitä joutuu kärsimään lähipiiri.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Artikkeli Heidi Willman avautuu asiasta, joka kohtaa jokaisen naisen: ”Halusitte tai ette” julkaistiin ensimmäisen kerran sivustolla Uutisankka.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *