Ensimmäinen Kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinto jaettiin MP-messuilla

MP 23 -moottoripyörämessuilla jaettiin ensimmäistä kertaa Suomen Messusäätiön rahoittama 6 000 euron Kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinnon.

Sen sai moottoripyörärakentaja ja innovaattori Teemu Saukkio, joka on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian konseptimoottoripyörään.

Turkulaisen Teemu Saukkion kehittämä konseptimoottoripyörä RMKe1 oli ensimmäistä kertaa esittelyssä Petrol Circus Custom Bike Show’ssa vuonna 2017. Seuraava prototyyppi RMKe2 oli esillä 2018 ja vuonna 2019 RMKe2 esiteltiin jo MP-messuilla viimeisteltynä versiona.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

Nyt markkinoille tuodun Verge-sähkömoottoripyörän tekniikka ja ulkonäkö perustuvat Saukkion konseptiin, jonka kehittämiseen meni kaksi vuotta. Saukkio tekee nykyään sähköajoneuvoihin liittyviä konsultointeja ja opiskelee yliopistossa fyysikoksi.

Pyörän tekninen ratkaisu on poikkeuksellinen takavannemoottori. Ratkaisulla saavutetaan poikkeuksellisen keskiöttömän ulkonäön lisäksi, suora yhteys ajomoottorin ja ajopinnan välillä joka muuttaa moottoripyörän ajokokemusta positiivisesti. Ratkaisulla saadaan parempi käsiteltävyys ja häviötön tehon välitys tiehen.

 

Suomalaislähtöisen sähkömoottoripyörän sarjatuotanto alkaa

Verge Motorcycles esittelee Las Vegasin CES-messuilla uuden aikaisempaa tehokkaamman sähkömoottoripyörän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *